10 localităţi din raioanele Ungheni şi Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

10 localităţi din raioanele Ungheni şi Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate

10 localităţi din raioanele Ungheni şi Nisporeni vor beneficia de drumuri reabilitate şi acces la infrastructura rutieră naţională, în cadrul proiectului de reconstrucţie a drumului Pârliţa-Bălăneşti-Selişte (Coridorul 13). Drumul are o lungime totală de 40 km şi este împărţit în 4 sectoare. Trei sectoare ale acestui drum vor fi finalizate până la sfârşitul anului curent, iar cel de al patrulea – în 2021.

Lucrările de reabilitarea a drumului Pârliţa-Bălăneşti-Selişte sunt realizate în cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Drumurilor Locale, pentru care Banca Mondială a acordat suport financiar Guvernului Republicii Moldova în valoare de 80 mln. USD.

Potrivit planului de lucru, lucrările de reparaţie la sectorul 2 – drumul Pârliţa – Nisporeni, cu o lungime de 12.5 km, sunt executate de compania Rutador SRL. Valoarea contractului însumează circa 97 milioane de lei. La moment progresul lucrărilor este de 27.32 %.

Pe Sectorul 3 lucrările prevăd reabilitarea drumului Pârliţa – Nisporeni cu o lungime de 9.54 km. Costul lucrărilor constituie circa 70 milioane de lei. Lucrările de reparaţie sunt executate de compania Nouconst SRL.  

La cel de-al 4–lea sector se repară traseul Păruceni – Selişte – Vânători şi accesul R25 –  Selişte, cu o lungime de 7.96 km. Valoarea contractului constituie circa 73 milioane de lei. Lucrările sunt executate de compania Nouconst SRL. Termenul de finalizare este preconizat pentru începutul anului 2021, la moment progresul lucrărilor este de circa 50 %.

În prezent, lucrările la sectorul 1 Pârliţa – Nisporeni se află în proces de re-licitare.

„Îmbunătăţirea drumurilor locale reprezintă o prioritate pentru Ministerul Economiei şi Infrastructurii. Mă bucur să constat un progres vizibil în desfăşurarea lucrărilor de reparaţie a Coridorului 13 care va asigura accesul a peste 15 000 de locuitori din cele 10 localităţi la reţeaua de drumuri naţionale”, susţine Sergiu Railean.

Ministrul Sergiu Railean susţine că reabilitarea drumurilor locale va îmbunătăţi accesul oamenilor la o infrastructură rutieră modernă şi va facilita activitatea antreprenorială, astfel creând oportunităţi de dezvoltare social-economică în zonele rurale.

Similare
RECOMANDĂRI