Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Sfatul Ţării - 100 de ani de la înfiinţare, file de istorie la TVR MOLDOVA şi RADIO CHIŞINĂU

O manifestare istorică de o importanţă strategică este marcată în luna noiembrie: se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Sfatului Ţării, primul for legislativ al Basarabiei. La şedinţa de inaugurare din 21 noiembrie 2017 s-a intonat “Deşteaptă-te, române”, iar evenimentul de la Chişinău a avut un rol determinant în înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918.

TVR MOLDOVA reaminteşte aceste file de istorie printr-o campanie derulată pe parcursul lunii noiembrie, în parteneriat cu RADIO CHIŞINĂU.

Timp de aproape patru săptămâni, în programele postului de televiziune se vor regăsi reportaje, interviuri, declaraţii, ediţii speciale, care vor readuce în atenţia publicului evenimentele istorice de acum 100 de ani, care au făcut ca Basarabia să revină în graniţele româneşti, precum şi personalităţile de dincolo de Prut, care au contribuit la Marea Unire. Ion Ţurcanu, Octavian Ţîcu, Iurie Colesnic, Gheorghe Negru, Mihai Taşcă, Ion Negrei, Ludmila Tihonov, Mitru Ghiţiu, Iulian Fruntaşu vor evoca adevăruri istorice în emisiunile Telejurnal, Obiectiv Comun, Matinalii. Printre invitaţi vor fi descendenţii personalităţilor acelor vremuri - Ion Pelivan, Ion Inculeţ şi Pan Halippa.

Ediţiile speciale ale emisiunii Obiectiv Comun din fiecare vineri, moderate de Dana Ciobanu, în care vor fi analizate premisele convocării Sfatului Ţării şi activitatea acestui for legislativ, viaţa politică a Basarabiei din acea perioadă şi efectele evenimentului de acum 100 de ani, vor fi transmise şi de TVR Internaţional.

Pentru detalii urmăriţi TVR MOLDOVA şi ascultaţi RADIO CHIŞINĂU. La fel, accesaţi www.tvrmoldova.md şi www.radiochisinau.md.
Similare