VIDEO. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a prezentat modulul care va transporta în 2024 echipamente şi vehicule pe Lună
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a prezentat modulul care va transporta în 2024 echipamente şi vehicule pe Lună

A fost dezvăluit proiectul unui modul de transport pe Lună. Prezentarea a fost făcută de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, directorul grupului Amazon. El vrea să participe la noua cursă de cucerire a Lunii, anunţată acum două luni de preşedintele Trump, cu acest vehicul de mai multe tone.

Blue Moon va fi capabil să transporte vehicule şi echipamente pe suprafaţa Lunii în 2024. Cel puţin, aşa susţine Jeff Bezos, care a prezentat macheta unui modul spaţial cu 4 picioare metalice şi o punte pe care pot fi fixate echipamente.

În centru se afla un rezervor pentru carburant, în cazul de faţă hidrogen lichid. Modulul va putea duce pe Lună instrumente ştiinţifice, patru vehicule autonome şi posibil o capsulă presurizată cu echipaj uman.

Compania spaţială, finanţată de miliardarul american, a intrat în competiţie cu alte firme pentru a semna contracte cu NASA în vederea revenirii astronauţilor americani pe Lună peste 5 ani.

Vom construi un drum al spaţiului, a declarat Bezos. El a vorbit despre viitoare colonii spaţiale, ce ar putea asigura omenirii alternative de supravieţuire.

Similare
RECOMANDĂRI