USAID consideră că industria IT de la noi ar putea deveni o istorie de succes
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

USAID consideră că industria IT de la noi ar putea deveni o istorie de succes

Domeniul tehnologiei informaţionale şi comunicaţiilor (TIC) din Republica Moldova ar putea deveni o istorie de succes, urmând modelul Ţărilor Baltice, însă pentru acest lucru este nevoie ca formula de parteneriat să fie aplicată şi între actorii din mediul privat. Potrivit Agenţiei Naţionale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), de această opinie este şeful Departamentului Creştere Economică, USAID Moldova, Dan Thomson.

"Liderii industriei IT din R. Moldova ne confirmă că acest domeniu oferă multe oportunităţi. Însă, ca să ajungem la acel nivel, trebuie să menţinem formula de parteneriat nu doar în rândul donatorilor, dar şi în sectorul privat", a spus el.

Potrivit lui, sectorul privat reprezintă "experţii care au o viziune asupra viitorului şi cunosc cel mai bine de ce anume are nevoie piaţa, care sunt acele abilităţi-cheie pe care trebuie să ne axăm şi să le dezvoltăm la studenţii de astăzi ca să îi putem transforma în forţă de muncă excepţională a zilei de mâine."

Dan Thomson a dat asigurări că USAID va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educaţional din Moldovai, identificând domeniile ce oferă cele mai multe oportunităţi pentru a susţine talentele cu ajutorul tehnologiilor inovative prin programe precum "Robotica" şi "Clasa Viitorului".
Similare
RECOMANDĂRI