Un studiu nou identifică vulnerabilităţile reţelelor 5G
Sursa foto:https://www.descopera.ro/ Vizualizari:

Un studiu nou identifică vulnerabilităţile reţelelor 5G

Reţelele 5G nu sunt atât de sigure precum se credea iniţial. O echipă de cercetători a demonstrat mai multe vulnerabilităţi.

Operatorii au început deja să ofere servicii 5G, însă abia de anul viitor sau poate chiar peste doi ani această tehnologie va fi extinsă către publicul larg pe smartphone-uri. Noul standard de telecomunicaţii promite viteze de transfer îmbunătăţită şi securitate mai bună, dar o echipă de cercetători americană a demonstrat prin intermediul unor metode de atac relativ simple că 5G-ul nu este atât de „sigur” precum se credea iniţial.

O echipă de cercetători din domeniul securităţii de la Universitatea din Iowa şi Purdue au demonstrat peste zece vulnerabilităţi ale reţelelor 5G, care pot avea efecte grave în viaţa de zi cu zi. De exemplu, aceştia au putut să folosească un telefon pentru a transmite mesaje false de alertă de tip AMBER sau de urgenţă  către alte dispozitive din jur, au reuşit să taie complet accesul la date pe un dispozitiv ţintă şi au putut să urmărească dispozitivele prin conexiunea la internet, de la distanţă, scri descopera.ro.

Similare
RECOMANDĂRI