Toyota a prezentat conceptul unui vehicul cu care oamenii vor explora suprafaţa Lunii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Toyota a prezentat conceptul unui vehicul cu care oamenii vor explora suprafaţa Lunii

Agenţia de Explorare Aerospaţială Japoneză (JAXA) este oficial în parteneriat cu gigantul japonez Toyota pentru construirea unui vehicul autonom cu şase roţi dedicat explorării suprafeţei Lunii. Japonia speră să lanseze vehiculul la Lună în 2029.

Întrucât nu este atmosferă, radiaţia este abundentă şi temperaturile sunt extrem de scăzute, JAXA susţine că un vehicul de pasageri este necesar. Roverul va putea transporta doi astronauţi (sau patru în cazul unei urgenţe) şi va avea o autonomie de 10.000 de kilometri. Conceptul de vehicul este de două ori mai lat şi de două ori mai înalt decât Toyota 4Runner SUV din 2019, scrie Futurism.

Roverul va fi alimentat cu ajutorul pilelor de combustie înlocuibile, care vor fi încărcate în timp cu ajutorul panourilor solare.Anunţul recent este doar primul pas dintr-un proiect foarte ambiţios. Planul este de a „accelera proiectarea unui rover cu echipaj, presurizat care foloseşte tehnologii care aparţin vehiculelor electrice”, conform comunicatului de presă emis de JAXA. Din punct de vedere conceptual, vehiculul a fost în proiectare din mai 2018.

„Roverele cu echipaj presurizate vor reprezenta un element important în explorarea umană a Lunii, pe care o vedem realizată în anii '30 ai secolului XXI”, a precizat Koichi Wakata, vicepreşedintele JAXA. „Dorim să lansăm un astfel de rover în spaţiu în anul 2029”.
Similare
RECOMANDĂRI