STUDIU. Trandafirii albaştri, mai aproape de realitate datorită tehnologiei genetice
Sursa foto:A1.ro Vizualizari:

STUDIU. Trandafirii albaştri, mai aproape de realitate datorită tehnologiei genetice

O echipă de oameni de ştiinţă din China a reuşit să creeze trandafiri albaştri cu ajutorul tehnologiei genetice şi a tehnicilor din biologia sintetică, relatează vineri Xinhua.

Cercetătorii de la Universitatea Tianjin şi de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China au utilizat tehnici din biologia sintetică pentru a modifica genetic o bacterie capabilă să creeze gene producătoare de pigment albastru.

Trandafirii albaştri nu există în natură şi nu pot fi obţinuţi prin tehnici naturale deoarece acestei plante îi lipsesc genele specifice care pot produce culoarea albastră. Trandafirii comercializaţi drept albaştri sunt de fapt creaţi prin vopsirea trandafirilor albi, precizează Xinhua.

Oamenii de ştiinţă au injectat ulterior bacteria modificată genetic într-o petală de trandafir alb pentru a genera flori albastre.

Studiul dovedeşte că există posibilitatea utilizării tehnicii de pigmentare în albastru printr-o astfel de bacterie pentru obţinerea trandafirilor albaştri.

Echipa de cercetători a anunţat că va colabora cu experţi în horticultură pentru a înmulţi şi produce pe scară largă trandafiri albaştri.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul ACS Synthetic Biology.
Similare
RECOMANDĂRI