Operat cu succes: Medicii din Târgu Mureş au replantat braţul unui bărbat care a căzut de la etaj
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Operat cu succes: Medicii din Târgu Mureş au replantat braţul unui bărbat care a căzut de la etaj

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au reuşit să îi replanteze mâna unui bărbat din Cugir, judeţul Alba, care a căzut de la etajul 3 peste un gard de fier, suferind o amputaţie, după o intervenţie care a durat şase ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul soldat cu rănirea gravă a bărbatului în vârstă de 61 de ani, din Cugir, s-a produs, duminică după-amiază. Potrivit poliţiştilor, victima, a rămas fără mâna dreaptă după ce, fiind în stare de ebrietate, a încercat să intre în apartament prin balcon şi a căzut, de la etajul 3, peste un gard.

Victima a fost ătransportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, împreună cu braţul amputat, care a fost conservat, iar după investigaţiile medicale, s-a luat decizia de replantare a braţului.

„O echipă multidisciplinară (...) coordonată de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, în cursul (...) o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat. (...) S-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ două ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD”, a declarat Mariana Moldovan Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Reprezentantul spitalului a mai spus că intervenţia a durat şase ore şi a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului, iar în prezent pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI.

Acestă intervenţie de replantare de braţ este a doua realizată de către o echipă complexă de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată tot de dr. Dorin Dorobanţu, prima fiind realizată acum trei ani unui tânăr de 22 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt, tot duminică, aceeaşi echipă de medici au operat şi o fetiţă în vârstă de 10 ani, care a fost muşcată de un cal.

„Aceeaşi echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă au efectuat o grefă liberă de falangă distală deget cinci unei minore de 10 ani, ce prezenta o amputaţie traumatică prin muşcătură de cal la acest nivel”, a explicat Mariana Moldovan Negoiţă.

Şi starea fetiţei este stabilă, spun reprezentanţii Spitalului.

Similare
RECOMANDĂRI