Oamenii de ştiinţă sunt de părere că este nevoie de căţei în spaţiu
Sursa foto:descopera Vizualizari:

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că este nevoie de căţei în spaţiu

În cadrul unei conferinţe recente, unii oameni de ştiinţă au argumentat că prezenţa unor câini în spaţiu s-ar putea dovedi benefică.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că prezenţa unor căţei la bordul Staţiei Spaţiale poate avea efecte benefice asupra stării de sănătate a astronauţilor aflaţi acolo în misiune, notează Descopera.

Jack Gilbert, de la Universitatea Chicago, expert în ecologie microbiană, consideră că prezenţa unor companioni canini va avea efcete pozitive asupra stării de spirit a astronauţilor. De asemenea, el a argumentat că prezenţa câinilor va contribui şi la îmbunătăţirea microbioamelor în timpul şederii extinse în spaţiul cosmic.

Microbiomul reprezintă ansamblul microorganismelor care populează un ecosistem sau un habitat. În cazul oamenilor, microbiomul este reprezentat de către totalitatea microorgansmelor care trăiesc pe pielea noastră, dar şi în interiorul nostru. Aceste bacterii joacă un rol important în cadrul unor procese benefice precum digestia sau sintetizarea unor nutrienţi.

Deşi perspectiva unei a doua Laika se poate dovedi atrăgătoare pentru astronauţi, trebuie luată în calcul şi bunăstarea căţeilor care ar putea fi trimişi în spaţiu.

Similare
RECOMANDĂRI