SCI-TECH

O companie anunţă că poate transforma deşeurile din plastic în petrol de calitate înaltă

post-img

Producătorul de chimicale şi componente de aeronave Honeywell International a anunţat că a dezvoltat o nouă metodă pentru a transforma deşeurile din plastic în petrol de calitate înaltă ce poate fi introdus în rafinării.

Compania colaborează acum cu Sacyr SA, o companie de infrastructură din Spania, pentru a-şi accelera procesul, denumit Upcycle Process Technology, într-o unitate capabilă să transforme 30.000 de tone de gunoi plastic în petrol pe an. Producţia este aşteptată să înceapă în 2023.
 

Pe măsură ce deşeurile din plastic continuă să se adune la nivel global, jucătorii din industrie încearcă să găsească modalităţi de a face reciclarea viabilă şi profitabilă astfel încât să amelioreze impactul ecologic. Deşi nu ştim încă dacă procesul poate să aibă un efect real la scară industrială (să nu mai vorbim de costurile implicate), efortul este binevenit şi reprezintă o posibilă soluţie la o problemă tot mai mare.

Compania are decenii de experienţă în purificarea deşeurilor din plastic

Honeywell are decenii de experienţă în purificarea deşeurile din plastic, iar compania susţine că procesul său „are potenţialul de a creşte cantitatea de plastic global care poate fi reciclat la 90%”, potrivit Futurism.

Cifra este importantă, având în vedere că doar în jur de 2% din deşeurile din plastic sunt transformate momentan în materiale reutilizabile. Aproximativ jumătate este fie incinerat fie aruncat la gropi de gunoi, iar 30% ajunge în oceane şi alte cursuri de apă.

„Plasticele joacă un rol important în societatea noastră”

Dependenţa omenirii de plastic nu va dispărea prea curând. „Plasticele joacă un rol important în societatea noastră, cum ar fi extinderea duratei de valabilitate a hranei. Din păcate, doar o fracţiune din plasticele de azi pot fi reciclate cu succes”, a declarat Vimal Kapur, director executiv la Honeywell.

„UpCycle va revoluţiona economia plasticelor şi va juca un rol crucial în îmbunătăţirea sustenabilităţii pentru multe dintre produsele pe care le folosim zilnic”, a adăugat Kapur.