O a doua bază a NASA ar putea fi numită după Neil Armstrong
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O a doua bază a NASA ar putea fi numită după Neil Armstrong

Oficialii din statul american Ohio au început demersurile în vederea redenumirii unei baza a NASA cu numele astronautului Neil Armstrong.

Aleşii din legislativul statului Ohio au propus o iniţiativă legislativă prin care să redenumească baza NASA Plum Brook din Sandusky cu numele astronautului Neil Armstrong. Această redenumire a bazei se bucură de sprijinul reprezentanţilor din ambele mari partide americane. În posibilitatea în care iniţiativa va avea parte de un vot pozitiv, atunci Ohio va adăposti cea de a doua bază a NASA cu numele astronautului din misunea Apollo 11, notează Space.

„Considerăm că astfel aducem un tribut care va ajuta generaţiile viitoare să fie inspirate de realizările lui Neil Armstrong din aer şi din spaţiu”, a declarat Rob Portman, unul dintre sponsorii iniţiativei legislative.

Baza care ar urma să fie redenumită a fost construită în perioada celui de Al Doilea Război Mondial şi îşi are numele de la un râul numit „ Plum Brook”. În prezent, baza este administrată de către agenţia spaţială, aflându-se , mai exact, sub jurisdicţia Centrului de Cercetare „John H. Glenn” din Cleaveland.

Similare
RECOMANDĂRI