SCI-TECH

Noul oraş plutitor futurist poate rezista la uragane de categoria 5 şi poate revoluţiona modul de viaţă al omului

post-img

Organizaţia Naţiunilor Unite şi compania Oceanix au discutat în cadrul UN Habitat despre potenţialele proiecte de construire a oraşelor plutitoare. Un grup de arhitecţi şi alţi specialişti au prezentat un concept pentru o astfel de aşezare care ar fi suficient de ieftină şi ar putea supravieţui catastrofelor.

„Toţi din echipă doresc să vadă proiectul realizat. Nu doar teoretizăm”, a precizar Marc Collins, CEO-ul companiei Oceanix.

Conceptul, elaborat împreună cu arhitectul de talie mondială Bjarke Ingels, presupune o colecţie de platforme hexagonale care ar adăposti fiecare 300 de rezidenţi. Un grup de şase platforme ar crea un sat, iar un oraş ar fi alcătuit din 6 sate, cu o populaţie totală de aproximativ 10.000 de oameni, scrie descopera.ro.

Aşezările, care nu ar avea automobile, ar folosi sisteme acvatice şi ferme verticale pentru a creşte suficientă hrană. Platformele ar fi ancorate pe ceva numit Biorock, un material mai dur decât betonul creat prin expunerea mineralelor subacvatice la curenţi electrici. Astfel, oraşele ar fi ancorate pe fundul oceanului.