La ce vaccinuri pentru Covid-19 lucrează marile companii farmaceutice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La ce vaccinuri pentru Covid-19 lucrează marile companii farmaceutice

Goana după vaccinul împotriva Covid-19 continuă. Mai multe companii de top şi-au unit forţele pentru a găsi leacul la cea mai gravă criză medicală din acest secol, conform Fox News.

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că va dura măcar 18 luni până la găsirea unui vaccin pentru noul coronavirus. Iată un update pe progresele fiecărei companii care a început demersuri în acest sens:

Moderna Inc.

Compania Moderna Inc. a primit pe 23 ianuarie finanţare de la o Coaliţie internaţională anti-epidemie ca să dezvolte un vaccin. La aproape două luni de atunci, compania a început faza de teste a unui posibil leac, fază care trebuie să se încheie oficial pe 1 iunie 2021. Compania a trimis o serie de vaccinuri pentru teste şi în Statele Unite.

Glaxosmithkline

Compania, un lider global pe piaţa vaccinurilor, este "responsabil" de găsirea vaccinului pentru gripa sezonieră, dar şi pentru HPV. Pe 3 februarie a oferit acces la tehnologia sa de dezvoltare de vaccinuri unei universităţi australiene, iar pe 24 februarie a intrat într-o cercetare comună cu Clover Biopharmaceuticals, o companie chineză care este de asemenea în căutarea unui vaccin.

Johnson & Johnson

Pe 18 februarie, Johnson & Johnson a anunţat că subsidiara sa de cercetare, Janseen Pharmaceutical, va extinde un parteneriat existent deja cu Autoritatea Biomedicală de Cercetare şi Dezvoltare Avansată (BARDA) din Statele Unite în scopul găsirii unui tratament eficient împotriva Covid-19.

J&J a demarat deja un efort de cercetare a noului coronavirus pentru a afla dacă medicamente folosite deja în tratamentul infectaţilor cu Covid-19 i-a ajutat pe cei bolnavi să supravieţuiască sau dacă a redus măcar impactul bolii în cazurile non-mortale.

Sanofi Pasteur

Sanofi şi-a unit forţele cu Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Medicale (HHS) pentru a împărtăşi tehnologia sa cu autorităţile americane într-un efort de a grăbi găsirea unui vaccin, potrivit propriului site. Sanofi a intrat de asemenea într-un parteneriat cu BARDA în speranţa unei descoperiri.

Inovio Pharmaceuticals

Directorul general al Inovio a spus recent într-un interviu pentru Bloomberg că firma din Philadelphia şi-a propus găsirea unui vaccin şi comercializarea a până la un milion de doze până la finalul acestui an. Inovio a mai lucrat în trecut pe un vaccin pentru un alt coronavirus, MERS, potrivit Bloomberg Intelligence. Compania ar putea să-şi folosească cercetările anterioare pentru găsirea rapidă a unui leac, potrivit Mediafax.

Similare
RECOMANDĂRI