India lansează prima misiune pe suprafaţa Lunii
Sursa foto:descopera.ro Vizualizari:

India lansează prima misiune pe suprafaţa Lunii

Agenţia spaţială indiană (ISRO) a anunţat că lansarea rachetei care va duce un rover pe suprafaţa Lunii va avea loc în curând.

Oficialii indieni au anunţat că misiunea Chandrayaan-2, care presupune punerea unui rover pe suprafaţa Lunii, va fi gata de lansare duminică, 14 iulie. Planul de lansare include folosirea celei mai puternice rachete a agenţiei spaţiale, potrivit Descopera. 

ISRO plănuieşte să trimită un rover de aproximativ 25 de kilograme folosind modulul lunar. Acestea două vor fi lansate folosind Geosynchronous Satellite Launch Vehicle Mark III, considerată a fi cea mai puternică rachetă construită de către India.

Locul de aselenizare al acestei misiuni a fost stabilit în apropierea Polului Sud, în bazinul Aitken, acelaşi crater sub care oamenii au descoperit o masă de neobişnuită. Cercetătorii au teoretizat că respectiva masă ar fi provenit de la un asteroid uriaş care a lovit Luna în urmă cu milioane de ani.

Roverul pe care îl va trimite agenţia spaţială indiană va fi echipat cu un spectrometru cu raze X, pe care oamenii de ştiinţă vor să îl folosească pentru a strânge indicii cu privire originea masei anormale.

Similare
RECOMANDĂRI