SCI-TECH

Google ne monitorizează şi cu aplicaţia închisă

Google ne poate găsi oricând prin aplicaţiile instalate pe telefon, indiferent dacă vrem sau nu. Peste două miliarde de persoane sunt localizate şi urmărite zilnic.

Google Maps îi informează de la bun început pe utilizatori că le depistează poziţia. Ceea ce nu le spune însă este că, după ce opresc funcţia de localizare, aplicaţia continuă să monitorizeze unde se află, indiferent de voinţa lor.

Frederike Kaltheuner, programator: "Multe aplicaţii au nevoie de datele tale de localizare pentru a funcţiona, nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar trebuie să fie foarte transparenţi cu ceea ce fac cu aceste date şi trebuie să le permită oamenilor să dezactiveze această funcţie. Cu cât mai multe companii cunosc informaţii despre tine, iar locaţia este importantă, cu atât le va fi mai uşor să te influenţeze".

Informaţiile noastre sunt salvate în baza de date a companiei de fiecare dată când ne uităm pe prognoza meteo sau căutăm ceva pe internet.

Metodele prin care putem împiedica acest lucru sunt precizate vag în instrucţiuni pe internet.

Google foloseşte aceste date pentru a-şi creşte veniturile din publicitate.

Mai multe companii care activează pe internet, precum Facebook, sunt cercetate pentru folosirea abuzivă a datelor confidenţiale.