SCI-TECH

Google lansează cursuri gratuite de Design Thinking pentru dezvoltarea de produse şi idei inovative

post-img

Google va derula în România, în perioada aprilie - august 2019, proiectul educaţional gratuit "Google Atelierul Digital", adresat tuturor persoanelor care doresc să îşi îmbunătăţească gândirea creativă şi să înceapă un proiect inovator, folosind metoda Design Thinking.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri AGERPRES, workshop-urile "Google Atelierul Digital - Inovaţie prin Design Thinking" se vor desfăşura în hub-urile "Google Atelierul Digital" din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara pe durata unei zile întregi.

Pentru fiecare workshop vor fi selectaţi 20 de participanţi după completarea unui formular de la adresa de internet https://events.withgoogle.com/inovatie-prin-design-thinking. Înscrierile pentru workshop-uri au loc pe toată perioada proiectului, participanţii alegând la ce sesiune îşi doresc să se înscrie.

"Design Thinking este o metodă de rezolvare a problemelor centrată pe oameni, ce porneşte de la înţelegerea problemelor utilizatorului prin empatie, continuă cu explorarea de soluţii inovative, prototiparea lor rapidă şi testarea prototipului. Design Thinking este una dintre metodele folosite de Google pentru a dezvolta produse şi idei inovative", se menţionează în comunicatul citat.

Proiectul îşi propune să ajungă la 1.000 de persoane de pe tot teritoriul României şi să susţină mediul întreprinzător românesc. Pe durata celor cinci luni de proiect vor fi organizate 50 de workshop-uri, publicul-ţintă fiind întreprinzătorii cu o afacere în stadiul de proiect sau într-o fază incipientă. Prima sesiune va avea loc pe data de 20 aprilie, la Bucureşti.

"Inovează prin Design Thinking" face parte din "Grow with Google", o iniţiativă globală care urmăreşte să creeze oportunităţi pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse şi consultanţă gratuită.

Prin intermediul "Atelierul Digital", lansat în 2016 în România, Google îşi propune să sprijine oamenii să îşi găsească un loc de muncă, să avanseze în carieră sau să îşi dezvolte afacerea prin dobândirea de competenţe digitale, susţinând mediul antreprenorial din România.

Google a fost fondată în anul 1998 de către Larry Page şi Sergey Brin, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.