Finala competiţiei de robotică. Cine va câştiga o călătorie la campionatul internaţional FIRST LEGO League
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Finala competiţiei de robotică. Cine va câştiga o călătorie la campionatul internaţional FIRST LEGO League

Finala celei mai mari competiţii anuale de robotică din Republica Moldova se va petrece week-endul care urmează. 32 cele mai bune de echipe vor concura între ele pentru premiul mare – o călătorie la campionatul internaţional FIRST LEGO League 2019.

Una dintre probele acestui concurs fiind The Project, fiecare echipă are ca scop identificarea unei probleme cu care se confruntă oamenii în ceea ce priveşte explorarea spaţiului cosmic.

Echipa Tekwill Academy Kids, multipla campioană RoboRangers, a propus un proiect care va reduce considerabil costurile de călătorie în cosmos. El constă în înlocuirea motoarelor tradiţionale cu ardere internă pe unele care creează propulsie pe bază de crearea unui camp magnetic foarte puternic.
Unele dintre avantajele acestor motoare sînt: protejarea mediului, reducerea cheltuielilor pentru combustibil cu mai mult de 30%, randament  mai mare, protejarea stratului de Ozon.

Ulterior, aceste motoare ar putea fi folosite şi pentru obiecte zburătoare mai mici, precum drone, vehicole cu astfel de motoare etc.
O altă echipa care a trecut de etapa semifinalelor de la Tekwill Academy Kids, Anchor, şi-a propus o soluţie care ar rezolva mai multe probleme concomitent. Este vorba despre un sistem care ar transporta deşeurile din plastic extrase din oceane nu înapoi pe Pământ, dar pe Lună, ca ulterior să fie reciclate într-o uzină de pe Lună şi transformate în brick-uri, utilizate pentru construcţie de clădiri deja acolo.

Este o idee reuşită în perspectivă, reieşind din dorinţa omului de a coloniza luna.
 
Similare
RECOMANDĂRI