Expoziţia INFOINVENT. Firme din Republica Moldova îşi vor prezenta ultimele realizări
Sursa foto:agepi Vizualizari:

Expoziţia INFOINVENT. Firme din Republica Moldova îşi vor prezenta ultimele realizări

Peste 400 de proiecte vor fi prezentate la cea de-a XV-a ediţie a expoziţiei de tehnologii inovatoare "INFOINVENT", care se va desfăşura la Chişinău în perioada 15-18 noiembrie.

Joi, directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, a spus că la expoziţie vor participa circa 100 de organizaţii din peste 10 ţări, inclusiv din Cehia, Croaţia, Coreea de Sud, Taiwan, Indonezia. Participanţii vor prezenta diferite proiecte, de la ambalaje ecologice pentru produse lactate şi sisteme pentru sterilizarea bancnotelor până la realizări din domeniul roboticii şi medicinii. 

"În cadrul expoziţiei va avea loc ceremonia de premiere a celor mai buni participanţi. Autorul celui mai interesant proiect va primi titlul de "Cel mai bun inventator" şi un premiu din partea Guvernului Republicii Moldova. De asemenea, vor fi acordate medalii şi diplome ale AGEPI", a spus Bolocan.

Directorul Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Roman Chirca, a menţionat că "progresul tehnologic schimbă întreaga comunitate mondială într-un ritm incredibil. Metodele tradiţionale de producţie dispar treptat în trecut - motorul pe benzină este inferior motorului electric, producţia industrială şi agricolă devine din ce în ce mai automatizată".

Expoziţia este organizată de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală cu sprijinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic şi al Organizaţiei Europene de Brevete (EPO). Evenimentul se va desfăşura teritoriul Centrului Internaţional de Expoziţii Moldexpo, relatează Infotag.
Similare