Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eclipsă parţială de Lună, azi-noapte, vizibilă în toată România. Sute de oameni au stat la coadă la Observatorul Astronomic din Capitală

A fost eclipsă parţială de Lună, noaptea trecută. Fenomenul astronomic a fost vizibil de pe întreg teritoriul României. Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală a fost neîncăpător pentru sutele de pasionaţi, care au vrut să vadă Luna acoperită parţial de umbra Pământului.

Eclipsa a început la ora 21.44 şi a atins faza maximă la ora 0:21, când mai mult de jumătate din discul Lunii s-a aflat în umbra Pământului.

Astfel, partea de sus a discului selenar a fost mai roşie decât partea de jos, care a avut o strălucire mai mare. Faza maximă a durat două ore.

Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii s-a aflat planeta Saturn şi o constelaţie în formă de casă, numita Sagittarius.

Sute de oameni au stat la coadă la Observatorul din Capitală, pentru a vedea eclipsa prin lunetă. Pasionaţii de astronomie au avut emoţii, că nu vor putea observă  fenomenul din cauza norilor. Cei mai încântaţi au fost copiii.

Eclipsa parţială s-a încheiat la 3 şi 18 minute. Următoarea eclipsă de Lună, care va fi totală, va avea loc pe 16 mai 2022.

Similare
RECOMANDĂRI