Diferenţele bruşte de temperatură şi efectele asupra organismului uman
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diferenţele bruşte de temperatură şi efectele asupra organismului uman

Iarna se dezlănţuie în acest sfârşit de săptămână. În toată ţara vremea s-a răcit brusc, iar diferenţele de temperatură sunt şi de 20 de grade faţă de zilele trecute. Meteorologii au emis atenţionare cod galben, valabilă până mâine după-amiază. Ne aşteaptă o noapte geroasă, cu ninsori şi viscol, şi chiar minus 20 de grade în unele regiuni. Ger, vânt, lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în Capitală.

Aproape toată România este de câteva ore sub atenţionare cod galben de vânt, lapoviţă, ninsoare şi viscol.

Vremea s-a răcit deja semnificativ faţă de zilele trecute. Şi mai frig va fi în această noapte şi mâine dimineaţă.

Meteorologii avertizează că în depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile minime vor coborî până la minus 20 de grade. Semn că iarna mai are un cuvânt de spus.

Trecem aşadar, de la o extremă la alta. Iar diferenţele bruşte şi atât de mari de temperatură nu pot rămâne fără efecte asupra organismului uman. Persoanele cu afecţiuni cronice sunt cele mai afectate.

Vârstnicii sunt primii care resimt schimbarea de temperatură.

Simptomele pe care le puteţi simţi în această perioadă sunt dureri de cap, migrene, ameţeli, tulburări de echilibru, stări de slăbiciune şi apatie.

Vremea instabilă poate aduce un dezechilibru psihic pentru persoanele meteosensibile, care pot avea stări emoţionale oscilante, stări de indispoziţie şi chiar depresie.

Similare
RECOMANDĂRI