SCI-TECH

Concluziile unor studii multiple: Exerciţiile de memorie şi suplimentele nu ajută la prevenirea demenţei

post-img

Demenţa nu poate fi prevenită, este concluzia unor studii multiple. Cercetătorii au dorit să determine dacă activitatea fizică, anumite medicamente, antrenamentul cerebral sau vitaminele şi suplimentele pot ajuta la prevenirea demenţei. Majoritatea studiilor au arătat, însă, că niciuna dintre intervenţii nu a funcţionat.

Specialiştii se aşteaptă ca numărul persoanelor afectate de demenţă să crească în viitor, de aceea cercetătorii din centrul Minnesota Evidence au încercat să analizeze posibilele metode de prevenire a bolii, informează HuffingtonPost
 

Descoperirile realizate în urma analizării multiplelor studii au fost publicate în jurnalul Analele Medicinei Interne şi reflectă faptul că nu există nicio tehnică prin care afecţiunea să poată fi prevenită. 

Exerciţiile fizice

În cadrul primei observaţii, specialiştii au analizat 16 studii în care era comparată activitatea fizică şi inactivitatea. Concluziile reflectă faptul că prin combinarea diferitelor tipuri de exerciţii fizice nu au fost prezentate rezultate pozitive majore. 

Administrarea medicamentelor 

Cercetătorii au analizat şi informaţiile ce comparau efectul prescripţiei medicamentelor asupra cogniţiei. Dovezile nu sprijneau utilizarea tratamentelor farmaceutice pentru protecţia cogniţiei. 

Antrenamentul cerebral

În urma analizării a 11 teste realizate asupra persoanelor cu cogniţie normală şi scăzută, specialiştii au ajuns la concluzia că progresul este insuficient pentru prevenirea demenţei. 

Vitaminele şi suplimentele 

Cercetătorii au analizat 38 de teste privind administrarea suplimenteleor, inclusiv a celor cu omega-3, ginko biloba, vitamina B, C, D şi beta-caroten. Acestea au fost comparate cu suplimentele cu efect placebo, însă rezultatele au sugerat că dovezile au fost insuficiente pentru a demonstra că acestea funcţionează.