Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vizită regală în Danemarca. MS Margareta şi ASR Radu au sărbătorit Învierea la Copenhaga

Biserica Română Ortodoxă din Copenhaga a fost neîncăpătoare, la slujba de Înviere. Aici, a primit lumina sfântă Familia Regală, în mijlocul comunităţii româneşti. Ieri după-amiază, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi de Regina Margareta a II-a Danemarcei.

Cuplul regal a venit însoţit de ambasadorul român, Alexandru Grădinar şi de soţia lui, Andreea, la Biserica Românească din Copenhaga. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfinţitului Macarie, episcopul ortodox al Europei de Nord.

Preafericitul Macarie a mai întâlnit Familia Regală, la Stockholm, când a petrecut sărbătorile de Paşti în mijlocul comunităţii române din Suedia.

Înainte de a veni la biserică, Majestatea Sa Margareta şi-a petrecut după-amiaza cu Regina Danemarcei.

Palatul Fredensborg, de lângă Copenhaga, este locul în care Regina primeşte cele mai importante vizite, pe preşedinti şi pe regi. Majestatea Margareta a II-a a Danemarcei oferă un dejun în cinstea MS Margareta.

Majestatea Sa Margareta a II-a a Danemarcei a ajutat Familia Regală şi când era în exil, pentru că Regele Mihai şi copiii Majestăţii Sale nu aveau nume de familie, de aceea puteau călători doar cu documente daneze.

Similare
RECOMANDĂRI