Vizita Papei Francisc în România. La Şumuleu Ciuc, episcopii catolici aşteaptă 130.000 de pelerini
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vizita Papei Francisc în România. La Şumuleu Ciuc, episcopii catolici aşteaptă 130.000 de pelerini

Cei mai importanţi episcopi catolici din România s-au întâlnit în aceste zile la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov, pentru a stabili noi detalii despre vizita Papei Francisc în România. Cei mai mulţi pelerini care vor dori să îl vadă pe Sfântul Părinte se vor aduna la Şumuleu Ciuc. Aici sunt asteptaţi aproximativ 130.000 de credincioşi.

Vizita Papei Francisc va avea un important mesaj ecumenic iar ultima parohie vizitaăa va fi Barbu Lăutarul din Blaj.

Papa Francisc va călcă pe pământ românesc pentru prima dată pe 31 mai. După întâlnirile cu preşedintele şi premierul României, Sfântul Părinte va avea o rugăciune comună cu Patriarhul Daniel. Un moment cu un puternic mesaj ecumenic pentru credincioşii ambelor biserici: Ortodoxă şi Catolică.

După Sfânta Liturghie care va avea loc în aceeaşi zi în Catedrala Sfântului Iosif din Bucureşti, Papa va merge a doua zi, sâmbătă, la Şumuleu Ciuc. Aici are loc în fiecare an un impresionant pelerinaj al credincioşilor catolici.

Sfântul Părinte va merge apoi la Iaşi iar duminică, în ultima zi a vizitei, va fi la Blaj unde va oficia Sfânta Liturghie în cadrul căreia vor fi beatificaţi 7 episcopi martiri.

Papa ar urma să viziteze şi parohia Barbu Lăutarul.

Tot duminică pe 2 iunie, Papa Francisc va pleca spre Roma de pe aeroportul din Sibiu.

Similare
RECOMANDĂRI