Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vizita Papei Francisc în România. BNR va pune în circulaţie un milion de monede de 50 de bani cu chipul Suveranului Pontif

România este pregătită să-l primească pe Papa Francisc şi să îi fie alături în cele 3 zile cât va sta în ţara noastră. Este o vizită apostolică în care Suveranul Pontif va aduce mesaje pentru toţi credincioşii creştini. Special pentru acest eveniment, Banca Naţionala a pus astăzi în vânzare monede cu chipul Papei.

"Mâine voi pleca în România ca pelerin, să merg împreună cu toţi fraţii noştri din Biserica Ortodoxă Română şi cu cei cu credinţa catolică. Vă rog, să vă rugaţi pentru mine", scrie Papa Francisc pe contul sau de Twitter, site folosit mai mult de oficialii lumii.

La Bucureşti, unde urmează să aterizeze Suveranul Pontif puţin înainte de prânz, s-au făcut ultimele verificări ale măsurilor luate de autorităţi.

Fiecare metru pătrat de pe străzile din jurul Catedralei Sfântul Iosif, unde Papa Francisc va oficia mâine Liturghia, a fost controlat de poliţişti.

Poliţia Capitalei a împrejmuit toate zonele pe care şoferii nu mai pot opri sau staţiona. Proprietarii care nu au fost încă identificaţi trebuie să ştie că maşinile lor vor fi ridicate şi relocate în această seară.

De mâine, de la ora 11.00, nimeni nu va mai putea intra în zonele de acces fără biletul imprimat. Cei care nu au apucat să se înscrie, şi-au făcut de azi poze lângă scenă.

A fost agitaţie şi la Banca Naţională, unde oamenii au stat la rând de dimineaţă ca să cumpere monede din emisiunea specială dedicată Vizitei Apostolice.

Moneda are pe avers locurile pe care Sanctitatea Să le va vizită În România, iar pe revers un portret al Papei Francisc

Au fost bătute 500 de monede din aur şi 10 mii din alamă. Banca Naţională va pune şi în circulaţie un milion de monede de 50 de bani cu chipul Papei Francisc.

Similare
RECOMANDĂRI