Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorica Dăncilă: Preiau funcţia de preşedinte al PSD. Suntem într-un moment dificil, dar suntem uniţi

Liderii PSD şi mai mulţi miniştri s-au întâlnit, luni, în şedinţă de urgenţă, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni în dosarul angajărilor fictive. La finalul şedinţei, Viorica Dăncilă a anunţat că, potrivit Statutului, va prelua şefia partidului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la sediul partidului, înconjurată de mai mulţi lideri social democraţi, că partidul trece printr-un "un moment dificil" după condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea: "Pentru PSD, condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. (...) În calitate de colegi de partid suntem alături de dumnealui şi de familia sa. Evident, este un moment dificil. Nu vom comenta în niciun fel decizia instanţei de judecată."

Dăncilă a anunţat că marţi va fi convocat Biroul Permanent Naţional al PSD, acesta fiind urmat, de la ora 18,00, de şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

Viorica Dăncilă a spus din nou că nu-şi va da demisia din funcţia de premier, indiferent de cine îi cere acest lucru.

Întâlnirea are loc pentru a stabili calea de urmat după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Potrivit surselor citate, Viorica Dăncilă, care îndeplineşte funcţia de preşedinte executiv, va prelua şefia partidului.

Premierul Viorica Dăncilă va face declaraţii după şedinţa PSD.


Liviu Dragnea se află după gratiile penitenciarului Rahova, unde va avea o perioadă de carantină de 21 de zile

 

UPDATE. Liviu Dragnea se va preda la Poliţie, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare
 

 

Similare
RECOMANDĂRI