Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Vreme extremă în România: În judeţul Buzău vântul a suflat ca în timpul unui uragan, la Braşov o furtună a urcat fulgii de zăpadă spre cer

La staţia meteo Bisoca din judeţul Buzău, vântul a suflat cu 148 de kilometri la oră, ca în timpul unui uragan. Şi în restul ţării s-au înregistrat fenomene meteo neobişnuite. La Braşov, localnicii au filmat o furtună de zăpadă care, în loc să aducă fulgii la pământ, îi urca spre cer.

Peisaj apocaliptic luni dimineaţă la staţia meteorologică de la Bisoca, în judeţul Buzău. Zeci de arbori şi stâlpi de tensiune rupţi de vânt stau mărturie furiei cu care natura a lovit această zonă.

Specialistii spun ca vijelia a atins o viteza maxima de 148 de kilometri pe oră, echivalentul unui uragan de categoria întâi pe scara Saffir Simpson.

Nici Braşovul nu a scăpat de fenomenele meteo neobişnuite. O furtună de zăpadă de o violenţă neobişnuită a fost filmată de localnici dimineaţă. Martorii spun că vântul bătea atât de tare, încât fulgii de nea se duceau înapoi către cer, în loc să cadă pe sol.

Tot în Braşov, în zona localităţii Timişu de Sus, şapte trenuri au rămas blocate, pentru că un copac rupt de vijelie a căzut peste liniile de cale ferată. Circulaţia feroviară a fost reluată după câteva ore bune.

În Harghita, zeci de arbori au căzut între Joseni şi Praid, iar câţiva oameni au fost la un pas de moarte. Pompierii au intervenit cu utilaje grele şi au reuşit deblocarea şoselelor, între Gheorgheni-Lacu Roşu şi Praid-Gheorgheni, după 24 de ore.

Bocajul a afectat sute de şoferi, nevoiţi să aştepte echipele de intervenţie. Mulţi nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă. Stratul de zăpadă în zonă măsoară până la 10 cm.

Tot din cauza ninsorii şi a viscolului, drumul naţional 67 C - Transaplina a fost închis între Obârşia Lotrului şi limita cu judeţul Alba pentru toate categoriile de autovehicule.

În total vântul, ninsorile şi viscolul au afectat în ultimele 24 de ore 40 de localităţi din 17 judeţe.

Pentru zilele următoare, meteorologii au veşti bune. Vremea este într-un proces de ameliorare.

Similare