Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un avion militar s-a prăbuşit la Constanţa

Un accident aviatic a avut loc astăzi în judeţul Constanţa. Un avion MIG 21 LanceR al Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit după ce o pasăre a fost aspirată la motor. Pilotul a reuşit să se catapulteze, iar aeronava a explodat la impactul cu solul.

Avionul decolase în jurul orei 10:00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.

Incidentul s-a produs la întoarcerea la bază. MIG-ul se afla la 8 kilometri de Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea.

La ora 11:14 la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a fost declanşat planul de urgenţă. Echipaje SMURD ale ISU Dobrogea au ajuns la locul prăbuşirii aeronavei. O echipă de medici a preluat deja pilotul, care s-a catapultat.

Potrivit unui comunicat MApN, pilotul este locotenent-comandorul Adrian Stancu.

„Acesta s-a catapultat în jurul orei 11:15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. Pilotul este conştient şi se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa”, se arată în comunicatul MApN.

Ministerul Apărării mai anunţă că aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10:00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

Similare