Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Soţii Ceauşescu, comemoraţi de nostalgici

Pe 25 decembrie 1989 românii sărbătoreau primul Crăciun liber. Iar la Târgovişte, soţii Ceauşescu erau judecaţi, condamnaţi la moarte şi executaţi pentru anii de dictatură înduraţi de popor. Sunt însă nostalgici care şi astăzi deplâng moartea conducătorului comunist.

După fuga soţilor Ceauşescu din 22 decembrie şi lupte de stradă care au dus la moartea a peste 1000 de tineri, cei doi au fost judecaţi de un tribunal excepţional, chiar în ziua de Crăciun. După aproximativ o oră de deliberări, dictatorul şi soţia sa erau executaţi.

La 28 de ani după acele momente, Parchetul Militar începe să facă lumină asupra celor întâmplate atunci.

Din ce în ce mai puţini, dar la fel de dedicaţi fostului dictator, nostalgicii epocii comuniste s-au strâns şi astăzi la mormântul lui Nicolae Ceauşescu. Au aprins lumânări, au discutat politică şi chiar au recitat versuri.

"Am venit să aprind o lumânare pentru că mănânc pensie după timpul lui, am case şi eu şi copiii mei, după timpul lui, circul pe şosele după timpul lui. Ceauşescu ne-a lăsat o ţară bogată şi văd cum se duce totul".

România a fost singura ţară din fostul bloc comunist unde trecerea de la dictatură la un regim democratic s-a făcut cu lupte de stradă şi pierderi de vieţi omeneşti.

Similare