Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Românii, în mijlocul crizei catalane. Pregătiri pentru alegerile anticipate din 21 decembrie

Separatiştii catalani se pare că încep să dea semne de supunere faţă de autorităţile centrale de la Madrid. De altfel, catalanii nu sunt atât de afectaţi de criza politică, iar viaţa merge înainte.

Viaţa îşi urmează cursul normal în Catalonia. "Oamenii merg la lucru, transportul în comun funcţionează absolut normal. M-am mirat când am văzut că în România se afirma că românii vor fi primii afectaţi - nu vom fi nici primii, nici ultimii. Am fi afectaţi în cazul în care s-ar ajunge la o independenţă sau la o criză economică în aceeaşi măsură în care sunt afectaţi străinii care sunt rezidenţi aici", a declarat Corina Tulbure, care locuieşte în Barcelona.

Catalonia se pregăteşte acum de alegeri. Se aud tot mai multe critici din partea celor care erau alături de Carles Puigdemont şi care acum se leapădă de el. Politicianul a declarat la o conferinţă de presă că va cere azil politic în Belgia.

Mai mult, Carles Puigdemont ar putea fi înlocuit la alegerile din 21 decembrie chiar de unul dintre miniştrii săi care a demisionat înaintea declarării independenţei şi care era împotriva acestei căi. Iar interceptările realizate de poliţie din acea perioadă dezvăluie conversaţii dintre liderii secesionişti şi responsabilii economici ai proiectului republican, a transmis corespondentul TVR la Madrid, Felix Damian.

Similare