VIDEO.  România, prin ochii jurnaliştilor străini. Oradea şi Cluj-Napoca le-au lăsat o impresie deosebită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. România, prin ochii jurnaliştilor străini. Oradea şi Cluj-Napoca le-au lăsat o impresie deosebită

Deşi au fost mai multe încercări de a face cunoscute frumuseţile ţării, România a rămas o destinaţie despre care se ştie încă prea puţin în Europa. Cu câteva luni înainte de a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un grup de jurnalişti străini a fost invitat de oficiali să vadă că avem şi noi ce oferi. Oradea şi Cluj-Napoca au fost destinaţiile alese.

Oradea. Unul dintre oraşele cele mai frumoase ale României şi cu cea mai bună absorbţie a fondurilor europene. În 8 ani, s-au investit acolo peste 240 de milioane de euro.

Marco este de 15 ani jurnalist şi lucrează pentru publicaţia italiană "La Stampa", acum din Bruxelles. E impresionat de clădirile monument istoric din Piaţa Unirii din Oradea.

Cetatea istorică Oradea, de unde au fost respinse atacurile turcilor şi tătarilor, e cea mai admirată de oaspeţii jurnalişti.

Cluj-Napoca a fost a doua destinaţie a turiştilor cu simţ critic. Oraşul cu catedrale istorice, cafenele, cu mulţi tineri le-a făcut o impresie neaşteptată.

O vizită prin Cluj nu se poate încheia fără o plimbare relaxantă pe aleile grădinii botanice Alexandru Borza. Cele 14 hectare de teren din inima oraşului găzduiesc peste 10 mii de plante exotice din întreaga lume. Le puteţi admira pe toate în voie.

Un alt grup de jurnalişti din Europa va veni la sfârşitul săptămânii viitoare în România, pentru a descoperi Delta Dunării.

Similare
RECOMANDĂRI