VIDEO. România este în topul celor mai bune destinaţii din lume pentru munca de la distanţă
Vizualizari:

VIDEO. România este în topul celor mai bune destinaţii din lume pentru munca de la distanţă

Internetul rapid şi ieftin şi preţurile mici la chirii sunt printre avantajele pe care ţara noastră le oferă angajaţilor. Cu toate acestea, puţini străini aleg să vină în România pentru telemuncă. Infrastructura proastă, poluarea şi traficul aglomerat din marile oraşe sunt principalele impedimente, spun specialiştii.


 

România are al treilea cel mai rapid Internet din lume, după Singapore şi Hong Kong. Preţul unui abonament e şi de trei ori mai mic decât în alte ţări europene, ca Franţa, Germania şi Olanda, unde viteza Internetului e mai redusă. Sunt punctele forte ale ţării noastre într-un clasament global al celor mai bune destinaţii pentru munca de la distanţă.

Şi chiriile sunt de trei-patru ori mai ieftine că în Vest. Dar de aceste avantaje se bucură mai ales românii. Puţini străini vor să se mute în România ca să lucreze de la distanţă pentru companiile la care sunt angajaţi. La acest capitol, ţara noastră ocupă în clasament doar locul 55 din 85, după Ucraina, Slovacia sau Ungaria.

Suntem la mijlocul clasamentului şi la indicele de fericire.

O altă problemă e că, în continuare, avem şi zone cu semnal slab la Internet, mai ales în mediul rural. Alături de România, printre ţările recomandate străinilor pentru munca la distanţă se numără Canada şi Marea Britanie.

Similare
RECOMANDĂRI