Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Protestatari în drum spre Bucureşti. Oamenii vin cu autocare, maşini sau pe jos pentru protestul faţă de legile justiţiei

Sute de oameni din toată ţara au plecat spre Bucureşti pentru a participa la protestul faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Au ajuns în capitală şi protestatarii care au pornit pe jos din Cluj şi Tîrgu-Mureş. Pentru manifestaţiile din această seară sunt mobilizaţi sute de poliţişti şi jandarmi.

Aproape 100 de timişoreni au plecat în zori spre Bucureşti pentru protestul organizat în capitală. Un grup de studenţi din Timişoara a luat primul tren spre Bucureşti în această dimineaţă.

Este mobilizare pentru un protest şi în Piaţa Victoriei din Timişoara, de la ora 18.00.

Şi 20 de clujeni au pornit cu maşinile spre c
apitală. Pe drum, se intâlnesc şi cu alţi protestatari la Turda, Tîrgu Mureş şi Braşov. Vor veni cu toţii, în coloană, spre Bucureşti.

În Tîrgu Mureş, mobilizaţi pe reţelele de socializare, protestatarii s-au adunat la primele ore ale dimineţii.

Înainte de a se urca într-un autocar, participanţii la protest au fluturat steagul României şi au scandat lozinci împotriva deciziilor luate de actuala clasă politică aflată la guvernare.

În drum spre Bucureşti vor fi luaţi şi oameni din Sighişoara şi Braşov, care şi-au manifestat dorinţa de a participa la manifestaţii.

Ideea de a protesta în capitală a pornit de la grupul de clujeni care a venit pe jos la Bucureşti. “Marşul speranţei”, cum este numit, a început acum zece zile. Pe drum, grupul s-a mărit.

Protestul din această seară din centrul Bucureştiului este anunţat pentru ora 18.00 iar mobilizarea se face pe reţelele de socializare.

Potrivit Primăriei Capitalei, până acum nu a fost înregistrată nicio cerere pentru autorizarea manifestaţiei. Dar sute de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea.

Municipalitatea a precizat, totuşi, că primit o cerere pe care nu a luat-o în calcul deoarece nu respectă prevederile legale. Mai exact, nu precizează perioada şi durata protestului.

Similare
RECOMANDĂRI