VIDEO. Proiecte pentru Poiana Braşov: sanie pe şine şi trasee de mountain biking
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Proiecte pentru Poiana Braşov: sanie pe şine şi trasee de mountain biking

Poiana Braşov, celebra staţiune montană, vrea să atragă tot mai mulţi turişti. Autorităţile vor să construiască un traseu de sanie pe şine şi să pună la punct câteva trasee pentru mountain biking în masivul Postăvarul. În plus, domeniul schiabil se va extinde către Râşnov cu 7 km de pârtii.


Din decembrie până la sfârşitul lui martie, Poiana Braşov e plină de turişti. Vin pentru cei 24 km de pârtii care, dacă e cazul, pot fi acoperiţi în întregime cu zăpadă artificială.

Vara însă, posibilităţile de agrement sunt limitate. Oamenii vin totuşi în staţiune pentru aer curat şi plimbări prin natură.

Autorităţile consideră că Poiana Braşov poate deveni atractivă şi în lunile fără zăpadă, cu un traseu pentru sanie pe şine şi amenajarea de trasee pentru ciclism montan.

Proiectul traseului saniei de vară este într-o fază incipientă.

Ministrul Turismului le-a transmis autorităţilor şi investitorilor din staţiune că va sprijini financiar şi le va oferi proceduri simplificate pentru a realiza aceste obiective.

Autorităţile braşovene atrag atenţia că transportul continuă să fie o problemă şi că aeroportul de la Ghimbav este absolut necesar. Dacă până acum Consiliul Judeţean a suportat singur investiţia în aeroport, Guvernul, prin Ministerul Fondurilor Europene, promite sprijin financiar pentru acest important obiectiv.

Judeţul Braşov atrage cei mai mulţi turişti, după Capitală. 1,3 milioane este cifra atinsă anul trecut.

Similare
RECOMANDĂRI