Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Priorităţile României în plan european. De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Cetăţeanul este punctul central pe care se concentrează România în cele şase luni în care va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a explicat în această dimineaţă ministrul delegat pentru Afaceri Europene. La Bucureşti continuă seria dezbaterilor în contextul în care ţara noastra va prelua, în premieră, de la 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

“Avem nevoie de mai multă unitate, acesta este mesajul pe care îl va promova România, mai multă integrare, mai multă solidaritate între statele membre şi, practic, toate aceste dosare vor fi discutate atunci. Preşedinţia presupune, în primul rând, un efort de finalizare a dosarelor în curs (...). Principalul beneficiu pe care poate obţine România ca urmare a acestei preşedinţii este să arate că tratează cu profesionalism acest moment şi gestionează lucrurile aşa cum se cuvine (...). Ne dorim o preşedinţie centrată pe cetăţean şi nevoile sale”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu.
Similare
RECOMANDĂRI