Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Prima şedinţă a Guvernului Dăncilă. Prim-ministrul a anunţat că renunţă la serviciile de protecţie

Guvernul amână, până pe 15 aprilie, termenul de depunere a formularului 600, urmând ca Ministerul Finanţelor să găsească o soluţie care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente. În şedinţa de miercuri prim-minstrul, Viorica Dăncilă, a anunţat oficial că renunţă la serviciile de securitate SPP.

Formularul va fi utilizat pentru a raporta la Fisc veniturile care reprezinta baza de calcul a contributiilor datorate la pensii de persoanele fizice.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de guvern de miercuri că va aproba ordonanţa prin care depunerea formularului 600 va fi amânată până pe 15 aprilie.

Premierul a mai transmis că Ministerul Finanţelor Publice trebuie să găsească  o soluţie pentru ca cei care care desfăşoară activităţi independente să depună un singur formular iar plata să se facă o singura dată pe an şi nu anticipat.

”Astăzi (miercuri - n.r.) vom adopta o ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului de depunere a formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie. În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente, iar plata să se facă o singură dată pe an, nu anticipat”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Guvernul va reglementa azi şi cele cinci categorii de limite de sporuri în funcţie de condiţiile de muncă.

"Un alt punct (...) pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se referă la aprobarea Regulamentului-cadru privind sporuri din învăţământ, prin acest act stabilindu-se cinci categorii de limite de sporuri în funcţie de condiţiile periculoase sau vătămătoare de muncă în care cei din acest domeniu îşi desfăşoară activitatea", a spus Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Am primit o scrisoare semnată de peste 80 de ONG-uri privind procedura la normele de protecţie. Am avut discuţii cu ministerele implicate li am stabilit să urgentăm legea privind violenţa în familie, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

În legătură cu renunţarea la serviciile SPP, Viorica Dăncilă a specificat că ea a transmis încă de luni seară că nu vrea să beneficieze de protecţie şi a adăugat că toţi miniştrii au această opţiune.

"Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP a căror muncă o respect şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens", a afirmat Dăncilă.

Noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus marţi ca nu mai trebuie depus formularul 600 la fisc. Luni seară, după ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu noii miniştri.

Ministrului de Finanţe i-a cerut să găsească cât mai repede o soluţie pentru formularul 600.

Similare
RECOMANDĂRI