VIDEO. Prima noapte de carantină în România: Sute de maşini oprite, amenzi consistente pentru şoferi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Prima noapte de carantină în România: Sute de maşini oprite, amenzi consistente pentru şoferi

A fost prima noapte de carantină în România. Nu se mai poate circula fără un motiv întemeiat şi fără acte justificative. Străzile din toată ţara au fost umplute de forţe de ordine care i-au verificat pe cei care erau pe străzi după ora 22.00, relatează stirile.tvr.ro.La Galaţi, ora 22.00 i-a prins pe oameni fie pe străzi, fie în trafic. Dacă unii ştiau de prevederile Ordonanţei Militare şi aveau la ei toate documentele, au fost şi excepţii.

Un tânăr a ieşit din casă pentru a-şi cumpara mâncare de la fast food. Pe scurt, le-a spus poliţiştilor că nu ştie ce se întâmplă la el în ţară pentru că nu se uită la televizor şi nu foloseşte reţelele de socializare. Scuza însă n-a ţinut. Amenda prevăzută: între 100 de lei şi 5.000 de lei.

Şi la Iaşi, după ora 22.00, la toate intrările şi ieşirile din oraş au fost plasate filtre ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Mulţi şoferi aveau toate actele necesare pentru a putea circula, dar au fost şi unii prinşi pe picior greşit. Dacă în alte oraşe cei prinşi fără adeverinţă au primit amenda minimă, de 100 de lei, sau chiar avertisment, un şofer din Iaşi are de plătit de 10 ori mai mult pentru aceeaşi greşeală.

În acest timp, maşini ale Jandarmeriei, dar şi patrule de la secţiile de poliţie au transmis mesaje prin care populaţia este sfătuită să rămână în case. 

În alte oraşe, poliţiştii le-au dat doar avertismente celor care au erau pe stradă după ora 22.00.

La Miercurea Ciuc, poliţiştii rutieri şi patrulele de jandarmi şi-au aşezat maşinile într-o intersecţie intens circulată pe timpul zilei din centrul oraşului. În general, oamenii au respectat restricţiile, dar au fost şi câţiva şoferi întârziaţi. Deocamdată au fost doar legitimaţi şi li s-a spus să nu mai circule pe drum după ora 22.00 fără motivele precizate în Ordonanţa Militară.

În Piatra Neamţ, echipaje ale Poliţiei au blocat un bulevard aflat la intrarea dinspre Bacău. Poliţiştii au controlat amănunţit fiecare maşină care a trecut prin zonă.

În Bucureşti, agenţii au oprit pentru verificări autobuze, microbuze, tiruri şi maşini mici. Pe străzi au fost scoşi şi jandarmii, şi poliţiştii locali.

Unii oameni au fost luaţi prin suprindere şi nu aveau toate documentele necesare circulaţiei pe timp de noapte.

În fiecare noapte forţele de ordine vor fi pe străzi pentru a-i găsi pe cei care nu respectă ordinul de carantină. 
 

Similare
RECOMANDĂRI