Sursa foto:Dejulmeu.ro Vizualizari:

VIDEO. Noble Jump, manevre NATO de amploare în Grecia, Bulgaria şi România

Cateva sute de militari olandezi şi români au ajuns în poligonul de la Cincu. Armata americană a trimis şi ea în zonă sute de oameni şi mai multe elicoptere de atac. Împreună, participa la cel mai mare exercitiu NATO de anul acesta. Manevrele se desfăşoară pe teritoriile Greciei, Bulgariei şi României.

Opt elicoptere de atac Apache şi două Chinook americane au aterizat pe poligonul de la Cincu. Aparatele vin de la o unitate din Germania şi iniţial au făcut o oprire pentru realimentare pe aeroportul din Sibiu.

„Această misiune arată nu doar că ne putem deplasa rapid oriunde e nevoie, ci ne ajută şi să ne antrenăm cu trupele terestre ale aliaţilor. De asemenea, în acest fel ne asigurăm partenerii că putem să intrăm în luptă rapid”, a declarat ADAM SPRINKLE, pilotul unui elicopter de atac.

Un avion al Forţelor aeriene olandeze a adus pe aeroportul din Sibiu 130 de militari. Echipamentele grele au sosit cu trenul în gara Voila, la 11 kilometri de poligonul Cincu. Trenul olandez a avut 25 de vagoane.

În  aceeaşi gară a sosit şi un tren polonez încărcat cu echipamente militare. În total, în Cincu se vor întâlni peste 4000 de militari ai Alianţei şi în jur de 500 de blindate.
 
Similare