Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ministerul român de Externe a emis avertisment de călătorie pentru Spania, unde au loc demonstraţii violente

Cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Spania sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în locurile aglomerate, în contextul demonstraţiilor care au loc în această perioadă. Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid, anunţă Ştirile TVR.

Această situaţie ar putea genera perturbări ale circulaţiei rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei şi în împrejurimi, avertizează MAE.

La referendumul pentru independenţa Cataloniei de duminică au izbucnit violenţe între votanţi şi forţele de ordine. Zeci de oameni au fost răniţi.

Autorităţile spaniole au trimis la Barcelona şi în celelalte oraşe mii de poliţişti şi garda civilă, pentru a opri desfăşurarea referendumului, care e considerat ilegal de guvernul de la Madrid.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Similare