VIDEO. Literatura română, apreciată la Beijing. Acord de colaborare între asociaţiile editorilor din România şi China
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Literatura română, apreciată la Beijing. Acord de colaborare între asociaţiile editorilor din România şi China

Beijingul s-a îndrăgostit iremediabil de literatura română. Asociaţiile editorilor din România şi China au semnat în premieră un acord de colaborare. Zilnic noi scriitori vin la Târgul Internaţional de Carte pentru a-şi lansa cărţile. Eugen Uricaru a devenit singurul scriitor român premiat de o editură chineză.


Limba română este atât de îndrăgită în China încât cititorii vin la standul României fericiţi că pot răsfoi cărţile noastre.

Nu doar cărţile româneşti traduse în limba chineză sunt căutate la târg. Zilele acestea foarte mulţi scriitori din China şi-au lansat cărţi traduse în limba română, care vor apărea curând şi pe rafturile librăriilor din ţara noastră.

Cea mai cunoscută autoare de cărţi pentru copii din China, Chang Yi, cu peste trei milioane de exemplare vândute, şi-a lansat trei cărţi traduse în limba română.

Editurile româneşti vor aduce în ţară şi alte publicaţii de succes din China până la sfârşitul anului. La târg s-a încheiat şi un parteneriat de promovare între România şi China.

Scriitorul Eugen Uricaru, foarte citit în China, a fost distins cu un premiu de excelenţă.

Publicul a apreciat şi povestirile scriitorului Corneliu Zeană despre China, din cartea “Trezirea Dragonului”.

Pavilionul României a găzduit şi o expoziţie filatelică: România - China, 70 de ani mai târziu.

Similare
RECOMANDĂRI