VIDEO. Liderii europeni sosesc la summitul de la Sibiu. Măsuri speciale de securitate şi trafic restricţionat. Iohannis: Astăzi Europa vine în România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Liderii europeni sosesc la summitul de la Sibiu. Măsuri speciale de securitate şi trafic restricţionat. Iohannis: Astăzi Europa vine în România

Summitul European care are loc astăzi la Sibiu, chiar de ziua Europei, este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, partenerul oficial al evenimentului. Pregătirile au început acum un an, iar transmisiunea evenimentului istoric este asigurată de o echipă de top formată din zeci de tehnicieni şi specialişti în televiziune.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la summit: Începe astăzi summitul şi azi de Ziua Europei şi astăzi Europa vine în România (...) Avem pregătită o declaraţie, declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem pregătiţi, că ştim ce vrem. O zi foarte importantă pentru Romania, o zi foarte importantă pentru Europa. Astăzi Europa vine în România (...) Toţi preşedinţii am semnat un apel, prin care îi chemăm pe europeni la vot. Acest scrutin electoral nu este unul obişnuit, este unul la care se decide viitorul Europei.

Întrebat despre problema intrării Românie în Schengen, Iohannis a declarat: Pot să vă promit ca peste putin timp, probabil nu azi, dar peste putin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a ajuns la Sibiu. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este în drum spre Sibiu.

Sibiul arată azi ca o fortăreaţă. Au fost luate măsuri speciale de securitate în condiţii de trafic restricţionat pe zeci de străzi şi trei proteste anunţate în centrul oraşului. Măsurile draconice sunt fireşti în contextul în care vorbim de zeci de şefi de state şi de guverne, sute de oficiali şi jurnalişti din toată Europa prezenţi în inima Transilvaniei.

Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene se reunesc, joi, într-un summit informal la Sibiu pentru a discuta despre viitorul UE.

Similare
RECOMANDĂRI