Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Juncker: Dacă legile din România rămân cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre MCV şi Schengen se vor pune în alţi termeni

Avertismente şi încurajări de la Bruxelles. Preşedintele Comisiei Europene a anunţat că orice pas înapoi privind statul de drept va face astfel încât ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar şi aderarea noastră la Schengen să fie discutate “în alţi termeni”. În acelaşi timp, Jean-Claude Juncker a mărturisit după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis că are încredere în justiţia din România şi că este mereu foarte bine informat.

Preşedintele României a discutat cu oficialii europeni mai ales despre controversatele modificări aduse legilor justiţiei, care au trezit îngrijorarea Comisiei Europene.

Klaus Iohannis i-a promis preşedintelui Comisiei Europene că se va implica pentru ca independenţa justiţiei şi statul de drept să nu fie puse între paranteze.

Jean-Claude Juncker: "Dacă legile din România rămân aşa cum au fost adoptate de Parlament, discuţiile despre MCV şi aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni. Am încredere în sistemul judiciar din România şi sunt sigur că aceste probleme vor fi rezolvate".

De la Bucureşti, şeful PSD a reacţionat imediat după declaraţiile celor doi oficiali. Liviu Dragnea: "Legile justiţiei vor fi modificate în acord cu deciziile CCR. E o problemă care ţine de România şi e bine s-o rezolvăm aici".

Deocamdată, două din cele trei legi ale justiţiei au revenit la Parlament prin decizia judecătorilor CCR.

Modificările aduse la cea de-a treia lege privind funcţionarea şi organizarea CSM vor intra sub lupa judecătorilor Curţii în data de 13 februarie.

Similare
RECOMANDĂRI