VIDEO. “Flori la Castel”, un proiect unic în România, care îşi propune să promoveze patrimoniul imobil uitat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. “Flori la Castel”, un proiect unic în România, care îşi propune să promoveze patrimoniul imobil uitat

O mână de artişti români şi-au unit forţele şi ideile şi împreună realizează un proiect inedit pentru promovarea patrimoniului. „Flori la Castel” este numele unei campanii deosebite care are menirea de a atrage atenţia publicului spre clădiri grandioase mai puţin cunoscute, dar să îi facă pe cei care le deţin să nu le lase să piară din cauza stării de degradare. Cea mai recentă oprire a tinerilor artişti a fost la Castelul Pocol din Baia Mare, relatează stiriletvr.ro.

Castelul Pocol sau Castelul minelor de aur este o comoară a Maramureşului. A reuşit să impresioneze nobilimea vremurilor trecute prin faptul că a fost construit într-un singur an de către Alexiu Pocol, un personaj aparte, reprezentativ pentru istoria mineritului din Baia Mare. Fost învăţător, acesta a devenit proprietarul minelor de aur de pe Valea Borcutului şi împrejurimi.
 

Astăzi, edificiul impresionant este condamnat să piară, din cauza stării sale avansate de degradare.

Artiştii proiectului „Flori la Castel” i-au spus povestea şi speră să fie salvat. Dintr-o bijuterie a secolului trecut, acum este un pericol.

În proiect sunt cuprinse castele mai puţin cunoscute din ţara noastră care au nevoie de atenţie.

Echipa „Flori la Castel” îşi propune să recreeze în spaţiul lor fizic o zi din gloria lor de altădată.

Misiunea artiştilor este de a prezenta autorităţilor starea de degradare a edificiilor selectate dar şi de a informa publicul larg că România încă are comori nedescoperite, comori arhitecturale care îşi aşteaptă vizitatorii.

Primul episod al proiectului este dedicat Castelului Calendar din Zau de Câmpie. Îl urmează Castelul Colţ din Haţeg, apoi tinerii au recreat atmosfera de altădată în judeţul Mureş la Castelul Radak-Pekri.

Similare
RECOMANDĂRI