Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Elevi români invitaţi la NASA. Tinerii au impresionat prin soluţiile găsite pentru programarea unor roboţi spaţiali

România ajunge din nou în topul celor mai buni informaticieni. De data aceasta prin intermediul a şase liceeni din Sibiu, calificaţi în ultima etapă a celui mai mare concurs internaţional de informatică organizat de NASA. Tinerii au impresionat prin soluţiile găsite pentru programarea unor roboţi spaţiali care să descopere viaţă pe Marte. Dacă vor trece de ultima probă, programele lor vor fi folosite de Staţia Spaţială Internaţională.

Cei 6 elevi de clasa a XI-a învaţă la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazar" din Sibiu, specializarea Matematică Informatică. Au aflat de concursul celor de la NASA de pe internet şi au decis să formeze echipa HORIZON. Provocarea abia acum urmează.
 
Soluţiile date de elevii români i-au convins pe cercetătorii de la MIT şi NASA.
 
Competiţia internaţională de informatica Zero Robotics, desfăşurată de NASA, reuneşte anual sute de elevi de liceu din întreaga lume. La ediţia care se va incheia pe 14 ianuarie, România se mândreşte cu participarea a 3 echipe, printre care şi HORIZON.
 
Elevii sibieni vor afla rezultatul final al competiţiei pe 11 ianuarie, atunci când se va desfăşura şi ultima etapă a celui mai important concurs internaţional de informatică.
 
Similare