Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Corina Creţu, în vizită în România: Au început să vină banii europeni

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se află în vizită oficială în România. Ea s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose şi preşedinţii celor două camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Comisarul european şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului România să absoarbă 1 miliard de euro din fonduri de coeziune şi fonduri structurale, Guvernul având ca ţintă 1,2 miliarde de euro.

Corina Creţu a declarat, după discuţiile cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că a venit să arate sprijinul UE, sprijin pe care l-a arătat tuturor guvernelor, dar a subliniat că atunci când vine vorba despre implementare este responsabilitatea exclusivă a autorităţilor.

„Au început să vină banii europeni, au fost acreditate toate instituţiile de management şi control, deci acum autorităţile române pot trimite facturi. Numai în luna august CE a plătit 95 de milioane de euro către România şi mai avem facturi în valoare de 350 de milioane de euro, care sunt în analiză şi care vor intra în România cât mai curând posibil”, a declarat Corina Creţu.

Comisarul european a mai spus că România este într-un context foarte bun, Eurostat a confirmat că are cea mai mare creştere economică din toată UE şi prin eforturi de a face reforme structurate şi de a stimula mediul de afaceri şi investiţiile, această creştere economică va fi sustenabilă pe termen lung.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că cei care s-au ocupat de fonduri europene în acest an au recuperat foarte multe întârzieri. În acelaşi timp şi responsabilitatea este mai mare, pentru că nu mai contează cine a guvernat anul trecut, este vorba despre ţară. "Sunt semne că în acest an ne putem atinge obiectivul stabilit ca nivel de absorbţie a fondurilor europene".

Un alt subiect abordat a fost bugetul pentru ţările membre.

„Am discutat despre necesitatea de a ne bate serios pentru a ne susţine un punct de vedere în ceea ce priveşte bugetul pentru ţările membre UE, în următorul exerciţiu financiar, pentru că nu neapărat interesele ţărilor din est sunt aceleaşi cu interesele celor din vest”, a declarat Liviu Dragnea.

Similare