VIDEO. Avioanele F-16, în serviciul Poliţiei Aeriene. Forţele aeriene române au 12 aparate F-16 modernizate în Portugalia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Avioanele F-16, în serviciul Poliţiei Aeriene. Forţele aeriene române au 12 aparate F-16 modernizate în Portugalia

La mai bine de doi ani de la aducerea în ţară, avioanele F-16 pot face poliţie aeriană sub comandă naţională. Ceremonia de introducere a lor în serviciul de Poliţie Aeriană a avut loc joi la Baza 86 Aeriană. Forţele aeriene române au acum 12 aparate F-16 modernizate în Portugalia şi alte 5 vor completa în curând escadrila.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că este o zi importantă pentru Forţele Aeriene Române care pot opera, de astăzi, pentru apărarea spaţiului aerian naţional, cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar şi pentru România, care a reuşit să întărească în mod semnificativ capabilităţile noastre de apărare.

Viorixca Dăncilă a mai adăugat că guvernul României va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare, esenţial pentru consolidarea posturii de apărare a ţării noastre şi pentru creşterea profilului României ca furnizor de securitate.

Premierul a subliniat că România alocă pentru al treilea an 2% din PIB pentru Apărare, iar alocările vor creşte de la an la an pentru înzestrarea armatei.

Atât la Bruxelles, cât şi aici, în faţa dumneavoastră, aş dori să subliniez că România va continua să rămână un partener de încredere, ferm angajat în consolidarea alianţei transatlantice. Ne-am îndeplinit şi vom continua să ne îndeplinim toate responsabilităţile ce ne revin ca partener NATO.

Participăm activ la misiunile comune în teatrele de operaţii. Suntem deja în al treilea an de alocare a două procente din PIB pentru apărare, nivel pe care îl vom menţine. Vom creşte de la an la an alocările pentru apărarea naţională, iar în centrul acestui angajament se află programele strategice de înzestrare, aşa cum am prevăzut în Programul de Guvernare.

Viziunea Guvernului României în acest domeniu este aceea ca o mare parte a investiţiilor în tehnologia de apărare să se întoarcă în economia naţională.

România are o oportunitate majoră ca, prin aceste investiţii în domeniul tehnologiei înalte, să-şi asigure un rol de hub regional în industria de apărare europeană. Guvernul susţine prin toate pârghiile legale realizarea acestor investiţii, care, pe lângă beneficiile economice şi de securitate, vor pune în valoare expertiza pe care ţara noastră o are în acest domeniu.

Similare
RECOMANDĂRI