Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victor Ponta: Dacă moţiunea nu trece, va fi o activitate pe termen mai lung. Dacă trece, Sorin Grindeanu va asigura interimatul

Victor Ponta a făcut declaraţii la Palatul Victoria din noua sa funcţie de secretar general al Guvernului de la Bucureşti. El a fost numit astăzi în această funcţie de premierul Sorin Grindeanu, după demiterea lui Mihai Busuioc.

Declaraţii Victor Ponta:

-am zis imediat da, că vreau să-l ajut, pentru că Sorin Grindeanu merită. Funcţia de SGG nu e chiar ceea ce-mi doream, dar nu e cazul de orgolii, dar trebuie să asigurăm funcţionarea guvernului pentru binele cetăţenilor.

-Guvernul nu a fost şi nu este proprietatea nimănui. Nu se poate închide ca un supermarket şi trebuie să funcţioneze.

-voi ocupa temporar această funcţie.

-sunt dispus să-l ajut cu toată experienţa, am fost destul în această clădire, acceptând propunerea sa, cu toate riscurile şi responsabilităţile.

-în următoarele zile, o perioadă limitată - să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, trotilată de dl Liviu Dragnea.

-perioada depinde de mişcările politice. Dacă moţiunea nu va întruni numărul necesar de voturi, atunci e vorba de o activitate pe termen mai lung. Dacă moţiunea de cenzură - foarte mulţi parlamentari PSD nu o vor vota - atunci până la numirea unui nou prim-ministru, dl Grindeanu trebuie să asigure interimatul, să funcţioneze guvernul. Nu poţi închide guvernul la dorinţa dlui Liviu Dragnea.

-miniştrii trebuie să aibă grijă că trebuie îndeplinite nişte măsuri în perioada imediat următoare.

-sunt convins că din partea premierului Grindeanu există dialog.

-în ultimele 3 zile dl Grindeanu a trecut un test mafiot: ameninţări, tentative de mituire. Pentru mine a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcţie. Din această seară ne vom apuca de treabă şi la Guvernul României nu se stinge lumina.

-sub conducerea lui dl Dragnea, PSD îşi exclude cei doi premieri - că pe dl Năstase nu l-a mai primit. N-aş vrea să semănăm cu Partidul Socialist din Franţa care a câştigat alegerile cu 50% şi acum a ajuns la 10%.

Premierul român, Sorin Grindeanu, l-a numit pe Victor Ponta în funcţia de secretar general al Guvernului, în locul lui Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea. 

Similare