Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului de la Bucureşti
Sursa foto:Capital Vizualizari:

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului de la Bucureşti

Premierul Sorin Grindeanu l-a eliberat din funcţia de secretar general al Guvernului pe Mihai Busuioc şi l-a numit pe Victor Ponta. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial. Mihai Busuioc se opusese publicării deciziei demiterii sale în Monitorul Oficial, informează Ştirile TVR.

Mihai Busuioc nu mai este, de astăzi, secretarul general al Guvernului şi această funcţie a fost ocupată de Victor Ponta, fost premier. Juridic, premierul Sorin Grindeanu a procedat astfel: a invocat 1) refuzul lui Mihai Busuioc de a contrasemna deciziile premierului şi de a le trimite, spre publicare, la Monitorul Oficial, şi 2) absenţa acestuia din sediul Guvernului şi din aceste două motive i-a luat atribuţiile, pe care i le-a dat secretarului de stat Alexandru Mihai-Ghigiu. Aceasta a fost prima decizie luată şi publicată în Monitorul Oficial. Apoi, Alexandru Mihai-Ghigiu, învestit cu noile atribuţii de secretar general al Guvernului, a contrasemnat şi decizia următoare, prin care a fost eliberat din funcţie Mihai Busuioc şi Victor Ponta, numit în locul lui.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are o poziţie cheie, pentru că aici sunt depuse demisiile. SGG se ocupă de protocol, are în subordine Monitorul Oficial, pregăteşte şedinţele de guvern şi se asigură că legile şi ordonanţele care sunt dezbătute în şedinţe au toate avizele necesare. 
Similare