Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victor Negrescu: Pentru preşedinţia Consiliului UE România îşi propune o agendă puternic conectată cu cetăţeanul

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a declarat că, pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deţine în primul semestru al anului viitor, ţara noastră va pune în prim-plan coeziunea, ca element care descrie nevoia de colaborare între statele membre.

„Nu trebuie să privim politica de coeziune ca pe un element static. Politica de coeziune reprezintă o soluţie care aduce beneficii tuturor, una extrem de flexibilă şi care generează investiţii utile tuturor statelor membre. Pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, noi ne-am propus o agendă puternic conectată cu cetăţeanul, pentru că cetăţeanul reprezintă esenţa acestui proiect comun şi fiecare punct este legat cu politica de coeziune (...)  Ne-am propus ca pe perioada mandatului nostru să punem coeziunea în prim-plan ca element care descrie nevoia de colaborare între statele membre, de respect, de schimburi de experienţe. România nu doar vorbeşte, România face, România pune în prim-plan politica de coeziune pentru că, în esenţă, cred că există o reală legătură între dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene şi bugetul viitor al UE”, a precizat Victor Negrescu.

Victor Negerscu participă la Conferinţa „EuroImpact - Impactul şi rezultatele politicii de coeziune în România. Experienţe cu privire la accesarea fondurilor şi implementarea proiectelor finanţate”, care este organizată la Bucureşti de Institutul European din România.

Similare
RECOMANDĂRI