Un tânăr din Bucureşti a primit o inimă nouă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr din Bucureşti a primit o inimă nouă

Un tânăr din Bucureşti a primit o nouă şansă la viaţă după ce medicii de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş i-au făcut transplant de inimă. Donator, un tânăr aflat în moarte cerebrală.

Transplantul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Tîrgu Mureş, relatează Agerpres.

Intervenţia a fost realizată de echipa condusă de Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, profesor doctor Horaţiu Suciu.

Tânărul care a primit inima are 39 de ani, este din Bucureşti şi era pe lista receptorilor de peste 2 ani. Intervenţia a durat 6 ore şi s-a încheiat cu success. Pacientul este stabil şi în stare clinică bună.

Donator este un tânăr de 17 ani, aflat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular hemoragic post traumatic.

Cordul a fost prelevat în cursul nopţii de la Spitalul Judeţean Suceava, de către o echipă de medici din Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tîrgu Mureş.

Transportul echipei şi al organului prelevat a fost asigurat de un echipaj SMURD. Cordul a sosit la Tîrgu Mureş pe calea aerului după un zbor de 80 de minute.

A fost al doilea transplant cardiac din acest an la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Tîrgu Mureş.

Potrivit prof. dr. Horaţiu Suciu, pe lista de aşteptare pentru transplant există în acest moment 32 de pacienţi cu indicaţie de urgenţă.

În România, în 2017 au avut loc 3 transplanturi cardiace, iar în 2016 s-au efectuat 12 astfel de proceduri.

Similare
RECOMANDĂRI