Un şofer român în Germania a oprit cu TIR-ul său de 30 de tone un BMW, după ce femeia de la volan îşi pierduse cunoştinţa
Vizualizari:

Un şofer român în Germania a oprit cu TIR-ul său de 30 de tone un BMW, după ce femeia de la volan îşi pierduse cunoştinţa

Un şofer român de TIR a devenit erou în Germania, după ce a salvat viaţa unei şoferiţe care îşi pierduse cunoştinţa la volan. El a efectuat o manevră spectaculoasă, reuşind să oprească maşina şoferiţei cu mastodontul său, fără a-i pune viaţa în pericol.

Un român de 49 de ani, şofer de TIR la o firmă din Germania, a observat o maşină care mergea şerpuit pe un drum din Neuss, la câţiva kilometri de Dusseldorf, în vestul ţării. El şi-a dat seama că este o problemă cu persoana aflată la volanul BMW-ului şi a decis să intervină.

Potrivit unui comunicat al poliţiei din Rhein-Kreis Neuss, şoferul român a făcut o manevră dificilă cu TIR-ul său de 30 de tone, astfel încât a prins maşina care mergea în derivă între mastodontul său şi parapetul de pe marginea drumului.

Femeia aflată la volan, în vârstă de 57 de ani, îşi pierduse cunoştinţa, iar şoferul român, împreună cu o altă persoană, au spart geamul BMW-ului ca să o poată ajuta. Când a sosit poliţiua, şoferiţa îşi recăpătase cunoştinţa, dar a fost dusă la spital pentru control.

Şoferul de TIR, Stefan R., a povestit ulterior incidentul pentru presa germană. „Corpul femeii se apleca într-o parte, înspre schimbătorul de viteze”, a spus şoferul camionului pentru RTL, potrivit Libertatea.

El a mai precizat că nu se simte erou, doar a ajutat: „Sunt doar o persoană căreia îi place să ajute. A fost însă incredibil să văd câţi alţi şoferi şi-au continuat drumul, chiar şi după ce oprisem maşina femeii”.

Similare
RECOMANDĂRI